Danske LTS ambassadører

bg_image

Inge Lise Bruun Abildgaard
Ejer og importør

For mig har fluefiskeri været en passion gennem de sidste 20 år. Afhængig af sæsonen kan jeg findes ved den Fynske kyst på jagt efter havørreder. Det hjemlige fiskeri efter laks og havørred i åer foregår primært i Skjern Å og Karup Å.

Læs mere

Sommerferien tilbringes i Norge, hvor jeg håber at kunne få storlaksen til at hugge. Her møder jeg år efter år gamle fiskevenner, hvilket også er en stor del af fiskeriet. Alle mine fisketurer tages sammen med min mand Jørgen Abildgaard.  At komme ud i naturen, være intenst sammen med min mand samt slappe perfekt af fra hverdagen opnår jeg gennem fluefiskeriet.

bg_image

Jørgen Abildgaard
Ambassadør

Jeg begyndte mit fiskeri sammen med min far da jeg var omkring 5 år. Det var fiskeri efter torsk ved Gabet på Fyn. Da vi boede op af Stavidsåen, varede det ikke længe før jeg begyndte at fiske der alene.

Læs mere

Der var kun mig der fiskede, så der var rigeligt med fisk. Fik min første fluestang – en Splitcane – som 8 årig. Frem til jeg flyttede fra hjemmet var jeg at finde langs åen næsten hver dag – et sandt eldorado. Efterhånden udviklede dette fiskeri sig til at omfatte to-hånds fluestænger. Sammen tog Inge Lise, som jeg er gift med og undertegnede på camping ved de jydske åer og i sommerferien blev det til 3 ugers lakseferie hver sommer. Her traf vi Knut og Trond Syrstad første gang i 2002. Det blev til adskillige kurser i fluekast med to-hånds. Her lærte disse fantastiske brødre os at kaste rimeligt godt. Ligeledes traf vi her hos Syrstads Morten Jarlstad Olesen første gang. Fluefiskeriet er blevet en passion, hvor vi slapper af med at fiske, møde vore fiskevenner med hvem vi deler vore oplevelser, sidde ved elven omkring lejrbålet om aftenen, lyttende til harmonikamusik, få en lille svingom samt en lille en til ganen – det er sommerferie for mig. Knæk og bræk derude.

bg_image

Morten Jarlstad Olesen
Kasteinstruktør

Jeg er født i 1985 og opvokset i Randers tæt ved Gudenåens frodige delta og Østjyllands smukke kyster, hvor jeg har fisket siden jeg sad i klapvogn – min far kastede ud og jeg rullede ind.

Læs mere

På en kyst-tur med forældrene i midt 90’erne fandt vi en efterladt flueæske. Min far og jeg blev straks grebet af alle de flotte fluer og nysgerrigheden ledte til investering i en fluestang. Dette var startskuddet til min rejse igennem fluefiskeriets eventyrlige verden.
Mit engagement i sportsfiske branchen startede for alvor på et mere professionelt plan i 2004, hvor jeg startede et to års studie indenfor sportsfiske turisme på Forshaga Sportsfiske Akademi i Sverige. Siden da har jeg bl.a. guidet i Klarälven (Sverige), Gaula, Orkla og Målselven (Norge), primært efter laks. Endvidere har jeg arbejdet på Syrstad-brødrenes fluefiskeskole i Orkla som instruktør og guide, instrueret i fluekastning og fisketeknikker, arbejdet hos flere større fiskegrejs grossister og i detailhandlen, samt meget mere.
Derudover er jeg uddannet molekylærbiolog med speciale indenfor inflammatorisk tarmsygdom, nanomedicin og ’drug delivery’.
Jeg håber vi ses ved kastepoolen eller fiskevandet.

-Tight lines-
Morten Jarlstad Olesen

bg_image

Karsten Andersen
Ambassadør

Jeg blev født i 1982 i en lille by 10 km uden for Randers, kun et stenkast fra Nørreå, hvor jeg brugte det meste af min barndom på at fiske gedder, aborrer og skaller.

Læs mere

Jeg fik min første fluestang som 9 årig og blev hurtigt bidt af det.
Næsten hver sommer var jeg med min familie i Norge på ferie og her var fiskegrejet altid pakket, så min bror og jeg kunne fiske ørreder og stalling i elv og på fjeldet. Hjemme i Danmark jagede jeg som oftest havørreder på kysten, hovedsagelig på Djursland og i Randers- samt Mariager-fjord.

Jeg begyndte for alvor at fiske laks med flue i 2004, hvor jeg var i Suldalslågen med nogle kammerater og fangede min første laks på flue. Jeg kan tydeligt huske følelsen i kroppen, de rystende ben, den skrigende bremse fra hjulet og ikke mindst glæden, da laksen lagde sig ned på siden og min kammerat kunne håndlande fisken med et solidt greb omkring haleroret.
Siden 2004 har jeg fisket laks i Norge og Sverige hver sommer. Turene har blandt andet gået til Gaula, Suldal, Mandal, Bjerkreim, Lainio og Klarälven. Når der skal fiskes laks i Danmark, sker dette som oftest i Skjern Å, men det sker dog også at der bliver fisket i Gudenåen.
Fiskeriet har givet mig mange gode stunder med familien og vennerne, samt været med til at opbygge et solidt netværk i branchen.
I dag bor jeg i Randers med min familie bestående af min kæreste, søn og en lille pige der er på vej.
Jeg er uddannet automatiktekniker og har arbejdet som dette siden 2003.

Knæk og bræk
Karsten Andersen

bg_image

Peer Petersen
Ambassadør

Jeg er 43 år gammel, jeg er fynbo, og jeg har fisket lige siden jeg var dreng. I begyndelsen var det mosegedder og bækørreder, der var målet.

Læs mere

I dag er min primære interesse koncentreret om den fynske havørred. Både på kysten og i åen. Jeg er en ihærdig sportsfisker, som ikke er bleg for at   dele ud af min viden og erfaringer omkring fiskeriet. Kystfiskeriet trækker året rundt, og det er især de lokale fynske kyster, som er mit hjemmevand. Jeg har guidet lystfiskere efter de fynske havørreder, primært i det første halve kalender år .Jeg fisker helst med fluestangen, men er ikke bleg for at benytte spindestangen, når fiskene trækker længere ude, hvor Bombarda og en flue er monteret. Jeg fisker i troperne primært efter bonefish og barracuda, hvor grejet kommer på sin   prøve, og man skal lade være med at prøve dette fiskeri, for det bliver man afhængig af. Jeg har gennem de sidste år arbejdet ihærdigt ved siden af mit fiskeri med at forbedre forholdene for     ørrederne. Både med hensyn til vandløbsforbedrende projekter, forberedelse af projekter, kontakt til lodsejere og det årlige elfiskeri, hvor der skal skaffes moderfisk til Elsesminde Produktions-     højskole. (Fynske Laksefisk) Jeg brænder for at gøre en forskel. Jeg er fokuseret på at forbedre livsvilkårene for vores havørreder i det fynske. Desuden sidder jeg i forretningsudvalget i Vandpleje Fyn.

Knæk og bræk derude

bg_image

Jørgen Alvin Pedersen
Ambassadør

Jeg hedder Jørgen Alvin Pedersen. Jeg er inkarneret laksefisker, og Orkla er mit hjemmevand, hvor jeg har fisket i elven i 25 år. Sammen med en ven havde jeg et lille firma, hvor vi guidede lystfiskere i elven.

Læs mere

Jeg har faktisk fanget en af de største laks i Orkla, og den var på 23 kg. Den dag glemmer jeg aldrig. Andre elve i Norge er Bjerrekreim og Mandalselven mm., River Dee og Spey i Skotland, en række elve i England, Østrig og en del i Sverige har jeg også fisket i. og og og og ! Her i Odense, hvor jeg bor, har vi det meste af sommeren igennem kastetræning, som jeg er primus motor på. Det er ret populært og har skaffet klubben OSK en god del medlemmer. I det hele taget tager foreningslivet en god del af min tid. Jeg har også været initiativtager til den fiskeskole, som jeg og et par andre har drevet nu på 3. år. Det er en fiskeskole, som har det, man kalder valgfagselever, og vi underviser dem i sportsfiskeri. Vi har omkring 8 skoler her i Odense, som vi underviser 2 dage om ugen. Ind imellem har vi også firmaer, som ønsker, at vi stiller op og hjælper deres medarbejdere med ekspertise og grej, som vi stiller til rådighed. Ind imellem bliver der heldigvis tid til at besøge de fynske kyster, som jo ligger det, en ejendomsmægler ville kalde et stenkast fra min bopæl. Jeg har sagt ja til at blive ambassadør for LTS Flyfishing, fordi det er kvalitets grej, jeg kan stå inde for. Jeg vil meget gerne være behjælpelig med en demonstration, hvis du eller din forening ønsker det. Venlig hilsen og ”Skit fiske”

Jørgen Alvin Pedersen

bg_image

Henrik S Larsen
Ambassadør

Jeg er nordjyde og født i 1965. Startede som lystfisker med ormefiskeri efter ørreder i den lokale bæk. I mine ungdomsår fiskede jeg efter mange forskellige fiskearter, men fra jeg var ca. 15 år tog fluefiskeriet mere og mere over.

Læs mere

En tur til Surna for 30 år siden, blev starten på laksefiskeriet med flue. Fra dét tidspunkt blev fluefiskeriet efter laks og havørreder den altoverskyggende passion. Fiskeriet herhjemme i åer og på kysten er igennem årene blevet suppleret med mange ture til udlandet i jagten på laks og havørreder. I Norge har jeg bl.a. fisket i Stjørdalselven, Orkla, Gaula og Surna. I Sverige har jeg også lagt vejen forbi forskellige elve/åer – men specielt Mörrum og Emån står mit hjerte nær, og her har jeg haft mange spændende stunder. Den islandske laks er også blevet udfordret – Island er et spændende land. De senere år har specielt Skotland fået en stor plads i mit hjerte og jeg har således igennem mere end 10 år, årligt besøgt landet og har fisket i elvene Dee og Spey. Der er en speciel afslappet stemning ved en skotsk lakseelv og fiskeriet oser af tradition. De senere år har vi jo heldigvis oplevet en stor opblomstring i det danske laksefiskeri og igennem sæsonen færdes jeg således jævnligt ved Skjern Å i jagten på et ”træk i linen”. Grej har altid haft min interesse, og derfor har der eksempelvis været et ”anseeligt” antal stænger, hjul og liner ”igennem mine hænder” – så har du et grejspørgsmål eller evt. vil høre mere om eks. laksefiskeri – så kontakt mig endelig. Tight lines!  Henrik

bg_image


Kasteinstruktør og Fiskeguide

Jeg er født i 1961 og er passioneret fluefisker. Jeg bor på Vestsjælland nær Kalundborg og har fisket siden jeg var 7 år. Men det var ikke her jeg fik min første havørred, det var derimod ved en tilfældighed på en mole i Hundested, hvor min far havde sommerhus.

Læs mere

Jeg arbejder i KBH i service branchen men har også et lille firma ved siden af, ”Flyfishingwestzealand.dk” hvor jeg udbyder kaste kurser og guidede ture her på Vestsjælland, som jeg kender som min egen bukselomme. Jeg er kasteinstruktør for Danmarks Sportsfiskerforbund og certificeret fiskeguide. Om sommeren fisker jeg meget om natten. Vi har her i området nogle af Danmarks bedste rev , hvor der hvert år bliver landet store fisk. Ellers går turerne til Sverige, Norge eller de Jyske åer. Udover det dykker jeg også og har fundet fine pladser med flasken på ryggen, hvor der ellers ser jævnt kedeligt ud. Håber vi ses en dag ved åen, elven eller måske på kysten.

bg_image

Gerhardt Andersen
Fluebinder og Ambassadør

Jeg er 67 år og bor 2 flueliners længde fra Odense Å. Jeg har fisket siden drengeårene, men fiskeriet tog først for alvor fart, da jeg var først i trediverne og fik min første fluestang. Fra det øjeblik var jeg solgt for alvor.

Læs mere

Det var længe før kulfiberstængerne var født. Den moderne teknik har gjort stængerne lette, og de har fået en fantastisk kasteevne siden da. Mit fiskeri er mest i åerne. Især de vestjyske vandløb holder jeg meget af. Jeg holder også meget af at fiske i Sverige, og det er både i åerne og ved en fjeld sø, hvor jeg nogle gange er blevet inviteret til. Norge er også fast på programmet med en uge om året. Det er mest smålaks, men de er sjove på let grej. Derudover har jeg fisket flere år i træk rundt omkring i Slovenien med tørflue, ligesom de Cubanske bonefish og tarpons har smagt mine fluer. Fluebindingen er blevet en stor del af mit liv. Der bliver brugt timer dagligt ved fluestikket. Jeg er involveret i rigtig mange ting. Jeg er medlem af DM udvalget i fluebinding og er med til at arrangere DM i fluebinding. Jeg er også i gang med at arrangere en fluebindingskonkurrence i Skarrild under Skjern Å Lystfiskerfestival. Derudover er jeg med i Fiskeskolen. Det er et projekt under den nye skolereform hvor vi har elever fra flere skoler i Odense. Det er en fantastisk mulighed, at få lov til vise børn de muligheder, der ligger i fiskeriet og forvaltning af naturen. Jeg er ligeledes med i forretningsudvalget i Odense Å sammenslutningen. En dag om ugen har jeg et hold 65 + som gerne vil lære at binde fluer i en sen alder. Måske mødes vi på de Fynske kyster eller ved fluestikket en dag. Under alle omstændigheder ønsker jeg ”tight lines” til alle

 

[/bg_collapse] [/ux_text] [/team_member]
bg_image

Christian Hansen
Ambassadør

Jeg hedder Christian og er 44 år gammel, gift og bor i Ordrup ved København. Jeg har fisket i 35 år og har fluefiskeri som livsstil.

Læs mere

Jeg har været kasteinstruktør, fiskeguide og har været rejseleder i Norge og Sverige, samt afholdt kurser i Danmark i både en-hånds og to-hånds fluefiskeri for både Atlantic Travel og Aktiv fritid. Desuden har jeg rejst i det meste af Europa for at fange fisk på flue. Jeg nyder, når linen skyder ud over vandet og præsenterer min flue perfekt og derefter giver mig en fight med fisk. Jeg har bundet fluer i 25 år og fisker helst med egne kreationer. I Alaska har jeg fået kongelaks, i Sverige og Norge atlanterhavslaks. Jeg har fanget ørred i Italien, Frankrig, Tyskland samt Østrig. Jeg forsøger at komme ud at fiske et par gange om ugen på kyst, i å samt på havet.

Vi ses derude!

Christian

bg_image

Per Andersen
Ambasadør